Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety schabowe z chrzanem w chrupiącej panierce

Kotlety schabowe z chrzanem w chrupiącej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 13217

Dodano:

Odsłon: 15310

Chyba najlepsze schabowe jakie do tej pory jadłam. Delikatne mięso idealnie współgra z lekko ostrym smakiem chrzanu, a wszystko wykańcza chrupiąca panierka z płatków kukurydzianych i bułki tartej. Po prostu mega rozkosz dla podniebienia.

Składniki

  • 2 plastry schabu około 2 cm szerokości
  • 3 łyżeczki chrzanu śmietankowego
  • 2 garście płatków kukurydzianych
  • 1 garść bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Plastry schabu kroimy na pół i rozbijamy. Rozbite mięso obsypujemy solą i pieprzem.

  2. Przyprawione mięso smarujemy chrzanem z jednej strony.

  3. Tak przygotowane mięso maczamy w roztrzepanym jajku.

  4. Następnie obtaczamy w pogniecionych płatkach kukurydzianych wymieszanych z bułką tartą.

  5. Panierowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, zaczynając smażenie najpierw od strony posmarowanej chrzanem.

  6. Kotlety smażymy z obu stron na złoto - brązowy kolor.

  7. . Podajemy zaraz po usmażeniu z ulubionymi dodatkami.

  8. Smacznego !!!

  9. ;-D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń