Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety schabowe z jabłkami"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 218
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 49
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 218
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 49
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
60 min • Porcja 257 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Przepis na 6 porcji
Mięso rozbijam, obsmażam z obu stron. Przekładam do naczynia żaroodpornego. Solę, pieprzę, posypuję vegetą.
Jabłka obieram, ścieram na tartce o grubych oczkach. Obkładam nimi kotlety. Na każdym kładę kawałek masła. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Piekę 30 min, mięso polewam winem i duszę aż kawałki schabu będą miękkie.
<strong> Urszula Świeca z Hrubieszowa</strong>Źródło: Kobieta i życie