Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Apetycznie wyglądający kotlet dużo kryje w swojej pierzynce, nie tylko wygląd nas zachwyci ale również jest pod względem smaku. Soczysty mięso dobrze doprawione to wspaniała alternatywa dla tradycyjnego kotleta schabowego.
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 68
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 68
Składniki
1. Schab kroimy w plastry, następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Panierujemy najpierw z roztrzepanym widelcu jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Pieczarki drobno kroimy i dokładamy do cebuli.
6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Schabowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
8. Smarujemy cienko majonezem.
9. Na majonez wykładamy farsz z pieczarek
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim pieczarki.
11. Na koniec kruszymy lay’s i posypujemy wierzch kotletów
12. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 13. Kotlety gotowe. 14. Smacznego.