Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety schabowe z ziołowym farszem"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 152
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 152
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Składniki
Kotlety mocno rozbić na bardzo cienkie plastry. Oprószyć pieprzem i solą. Listki bazylii zgnieść w dłoniach i drobno posiekać. Czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki. Rozbite kotlety z jednej strony cienko posmarować musztardą. Na połowie posmarowanej strony ułożyć (dość rzadko) plasterki czosnku, posypać bazylią, oregano i majerankiem. Złożyć na pół, brzegi kotleta dokładnie zaklepać tłuczkiem.
Mąkę i jajka zmiksować, dolewając powoli mleko - ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Maczać kotlety w cieście, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.Źródło: Życie na gorąco