Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety warzywne"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Marchewki cieniutko obieram, płuczę i gotuję ok. 10 min w lekko posolonej wodzie. Następnie je odcedzam, przekładam na talerz i studzę. Zimne ścieram na tarce o dużych otworkach. Brukselki myję, z każdej wycinam twardy środek. Gotuję je ok. 20 min w lekko osolonej wodzie (bez przykrycia). Odcedzam, studzę, a następnie drobno siekam.
Do naczynia przekładam startą marchew oraz posiekaną brukselkę. Dodaję obraną, pokrojoną w kosteczkę cebulę, majeranek, kminek oraz imbir. Wszystkie mieszam. Do masy wbijam jajka i wsypuję płatki owsiane. Ponownie mieszam, masę przyprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzewam olej. Z masy formuję kotleciki, układam je na patelni. Smażę na rumiano z obu stron.
Porcja zawiera ok. 280 kcal.
Porcja kosztuje ok. 2 zł.
ok. 50 min.Źródło: Tina