Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety wieprzowe z cynamonową nutą

Kotlety wieprzowe z cynamonową nutą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2289 Ocena: 14312

Dodano:

Odsłon: 3168

Przepis wymyślony przez moją teściową, wypróbowałam przepis, kotlety wyszły wspaniale. Polecam ten przepis.

Składniki

  • Mięso mielone wieprzowe 25 dag
  • Mięso mielone drobiowe 25 dag
  • Ziemniaki 25 dag
  • Bułka czerstwa 1 szt.
  • Mleko ½ szklanki
  • Jajko 1 szt.
  • Cebula biała 1 szt.
  • Woda gazowana 50 ml
  • Sól i pieprz do smaku
  • Mąka i bułka tarta do panierki
  • Cynamon mielony 1 płaska łyżeczka
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bułkę namoczyć w mleku i dobrze odcisnąć. Ziemniaki obrać i zetrzeć razem z cebulą, po czym pozbyć się nadmiaru powstałego soku. Następnie mięso połączyć z odciśniętą bułką, ziemniakami, jajkiem, doprawić do smaku i dokładnie wyrobić mięsną masę z dodatkiem wody gazowanej. Wstawić w chłodne miejsce na godzinę. Formować na dłoni owalne kotlety, panierować w mące wymieszanej z bułką tartą i cynamonem. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto i odsączyć na ręczniku papierowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń