Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z cukinii to powszechnie znana potrawa. Warto ją trochę zmienić dodając kilka elementów: plaster pysznego pomidora i odrobinę startego żółtego sera, który pod wpływem ciepła roztapia się na cukiniowym kotlecie.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 543
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1433
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 132
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 543
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1433
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 132
Składniki
Cukinię dokładnie myjemy. Jeśli ma twarda skórkę to ją obieramy a jeśli skórka jest miękka zostawiamy ją. Cukinię kroimy na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Bułkę tartą mieszamy z solą, pieprzem i mieloną papryką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Plastry cukinii panierujemy z obu stron w bułce tartej z przyprawami i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu. Opiekamy na złoty kolor z jednej strony i przewracamy na drugą. Na opieczoną stronę kładziemy plaster pomidora i posypujemy starym żółtym serem. Zapiekamy do czasu aż spód cukinii się zrumieni a ser roztopi. Podajemy na ciepło.