Do góry

Dodatki Przepis na:

Kotlety z cukinii zapiekane z pomidorami i żółtym serem

Kotlety z cukinii zapiekane z pomidorami i żółtym serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 372 Ocena: 1949

Dodano:

Odsłon: 493

Kotlety z cukinii to powszechnie znana potrawa. Warto ją trochę zmienić dodając kilka elementów: plaster pysznego pomidora i odrobinę startego żółtego sera, który pod wpływem ciepła roztapia się na cukiniowym kotlecie.

Składniki

  • cukinia 1 szt
  • pomidory duże 2 szt
  • ser żółty 15 dag
  • bułka tarta do panierowania
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka mielona do smaku
  • tłuszcz do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinię dokładnie myjemy. Jeśli ma twarda skórkę to ją obieramy a jeśli skórka jest miękka zostawiamy ją. Cukinię kroimy na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Bułkę tartą mieszamy z solą, pieprzem i mieloną papryką.
    Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Plastry cukinii panierujemy z obu stron w bułce tartej z przyprawami i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu. Opiekamy na złoty kolor z jednej strony i przewracamy na drugą. Na opieczoną stronę kładziemy plaster pomidora i posypujemy starym żółtym serem. Zapiekamy do czasu aż spód cukinii się zrumieni a ser roztopi. Podajemy na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 30 lipca Smakowite a dodatek pomidora i serka uzupełnia się idealnie:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 30 lipca Pyszności,ostatnio robiłam podobnie tylko nie panierowane:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń