Do góry

Śniadania Przepis na:

Kotlety z gotowanych jajek

Kotlety z gotowanych jajek

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3285

Dodano:

Odsłon: 12455

Świetna propozycja na śniadanie wielkanocne. Szczególnie polecam osobom, które nie przepadają za jajkami podanymi w tradycyjny sposób.

Składniki

  • jajka 10 szt.
  • cebula 1 szt.
  • posiekana natki pietruszki 4 łyżki
  • tarta bułka
  • Sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 8 jajek wkładamy do wody i gotujemy na twardo. 2 sztuki odkładamy (mają pozostać surowe). Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szklimy ją na tłuszczu. Obrane jajka ścieramy na tarce na grubych oczkach.

  2. Surowe jajka rozbijamy przy pomocy widelca. Jajka łączymy z namoczoną uprzednio bułką, cebulą i pietruszką. Solimy i pieprzymy do smaku. Formujemy kotleciki. Panierujemy w tartej bułce. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Danie podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami- u mnie z marchewką z groszkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń