Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z grochu

Kotlety z grochu

Autor: kamila19851

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 496

Dodano: 10.09.2012

Odsłon: 9861

Mała odmiana od kotletów z mięsa mielonego.

Składniki

  • suchy groch, 200g
  • otręby pszenne, ok. 100g (w razie potrzeby można dodać więcej)
  • jajko, 1 sztuka
  • sól, pieprz, do smaku
  • olej rzepakowy, do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Groch namoczyć na noc, następnie ugotować do miękkości. Odsączyć z nadmiaru wody przez sito, przełożyć do miski. Groch rozgnieść widelcem, dodać otręby, sól, pieprz i wyrabiać. Uformować małe kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju, tak aby powstała złoto-brązowo, chrupka skórka. W razie konieczności nadmiar tłuszczu z kotlecików, po usmażeniu, odsączyć w ręczniku papierowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 13 września 2012 Piękne zdjęcie ,ale najpierw schrupię te kiełki rzodkiewki - pychota.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń