Dania główne Przepis na:
Kotlety z grzybów-prawdziwków.

Składniki
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Ugotować 10 dkg grzybów do miękkości i zemleć, 3 bułki namoczyć i wycisnąć, 2 cebule posiekać i podsmażyć na maśle na złoty kolor dodając przy tym posiekaną pietruszkę, 1 jajko, sól i pieprz. Wymieszać wszystko dokładnie i formować kotleciki, obsypać mąką, zmaczać w jajku i obtarzać tartą bułką. Smażyć na maśle lub oleju podawać z ziemniakami i kapustą. Niektóre osoby jedzą z makaronem lub ryżem. Smacznego.
Komentarze do przepisu (5)

luki70 07 października 2009Zgłoś do usunięcia
Dalas fajny przepis prosty i nieskomplikowany,po co komentarze w stylu daj zdjecie etc.Jest przepis jak ktos gotuje i mysli przy tym to sobie wyobrazi jak to wyglada!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mirabelka 18 września 2009Zgłoś do usunięcia
Szczerze mówiąc, wolałabym zobaczyć zdjęcie tego kotleta, a nie jakiegoś grzyba na ściółce. Przecież o to chodzi w dodawaniu zdjęć do przepisu, prawda? ;P0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mole3 18 września 2009Zgłoś do usunięcia
W dzieciństwie niemalże kazdy weekend jesienny spędzaliśmy z rodzicami w lesie. Ile wspomnień, a jakie smaki! Świetny przepis.0 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 18 września 2009Zgłoś do usunięcia
Świeże, suszone czy zamrożone wsio rawno :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

wkzcris 18 września 2009Zgłoś do usunięcia
zdiecie jest super!a te grzyby to suszone maja byc?0 Kto głosował? | Odpowiedz