Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z indyka faszerowane jabłkami i orzechami

Kotlety z indyka faszerowane jabłkami i orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8455

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z indyka faszerowane jabłkami i orzechami"

Składniki

  • 4 kotlety z indyka
  • 2 jabłka
  • cebula
  • pęczek szczypioru
  • 5 dag orzechów włoskich
  • łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 3 łyżki oleju
  • łyżka masła
  • 2 łyżki borówek do mięs w słoiku
  • pół szklanki słodkiej śmietanki
  • sól
  • pieprz
  • cynamon
  • makaron tagliatelle
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem i lekko rozbij tłuczkiem. Natrzyj z obu stron solą oraz pieprzem.

  2. Jabłka obierz ze skóry i potnij na drobne kawałki. Orzechy włoskie rozkrusz lub posiekaj razem ze szczypiorkiem, a cebulę pokrój w kosteczkę. Połącz przygotowane i wymieszaj ze szczyptą cynamonu i łyżeczką słodkiej papryki.

  3. Odstaw masę na pół godziny do lodówki. Schłodzoną ułóż na plastrach indyka i zwiń ciasno, tworząc równe roladki. Zepnij je wykałaczkami lub owiń ciasno sznurkiem.

  4. Na dużej patelni rozgrzej olej z dodatkiem masła. Podsmaż mięso z obu stron na dużym ogniu. Po chwili go zmniejsz i podlej potrawę śmietanką połączoną z borówką.

  5. Duś całość kilka minut. Gotowe danie serwuj z makaronem tagliatelle.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń