Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z jajek

Kotlety z jajek

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 928

Dodano:

Odsłon: 15696

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo startych na tarce, 6 szt
  • surowe jajka, 3 szt
  • żółty ser starty na tarce, 10 dag
  • czerstwa kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta, 1 szt
  • duża cebula pokrojona w kostkę, 1 szt
  • posiekany pęczek szczypiorku, 1 szt
  • posiekana połowa pęczka zielonej pietruszki, 1 szt
  • sól, pieprz
  • bułka tarta do panierowania
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę podsmażyć, wymieszać z pozostałymi składnikami, formować kotleciki, które panierować w bułce tartej. Smażyć do czasu z obu stron aż będą rumiane.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grymaski5 16 września 2012 Ja robię podobne ale z surowych jajek i bułki tartej i wszystkiego co mam w lodówce .....Takie danie z dzieciństwa:)Naprawdę pychotka.... Spróbuję Twojego przepisu...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 16 września 2012 A gdzie niezbędny w tej potrawie koperek? Bez niego kotlety jajeczne się nie liczą.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kermeet 20 września 2011 Surowe jajka dodajemy do masy, pozdrawiam :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aniiita2 20 września 2011 Te jajka surowe dodać do tej masy czy one są na namoczenie kotletów aby pozniej panierować bułką tartą????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń