Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety z jajek i pieczarek"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 72
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5081
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32673
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 244
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 72
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5081
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32673
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 244
Składniki
Dziewięć jajek gotujemy na twardo. Cebulę i pieczarki obieramy. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Cebulę smażymy na odrobinie tłuszczu, dorzucamy pieczarki, przesmażamy.
Kajzerkę moczymy w szklance mleka.
Ugotowane na twardo jajka, pieczarki i cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy dodajemy surowe jajko i odciśniętą z mleka bułkę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodajemy trochę bułki tartej. Formujemy kotlety, panierujemy w bułce, smażymy z obydwu stron na rozgrzanym oleju.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji 2,60 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 296 kcal. Białko 12 g/Tłuszcz 27 g/Węglowodany 17 gŹródło: Rewia