Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kalafiora

Kotlety z kalafiora

Autor:

Przepisów i artykułów: 141 Ocena: 6653

Dodano:

Odsłon: 504

Kotlety z kalafiora

Przygotowanie

  1. Kalafior podzielić na większe różyczki gotować w osolonej wodzie przez 15 minut. Następnie odcedzić dokładnie z wody.

    Kalafior przełożyć do miski i rozgnieść dokładnie do tłuczkiem do ziemniaków lub zblendować.

    Dodać jajka. mąkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, dodać posiekany koperek oraz pietruszkę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszać. (Jeśli masa będzie zbyt rzadka i nie da się uformować kotlecika podsypać odrobinę mąki.)

    Z gotowej masy uformować średniej wielkości kotleciki a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń