Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z kapuścianym farszem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34541
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34541
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Precle pokrusz. Cebulę obierz, posiekaj. 5 dag boczku pokrój w kostkę, a resztę w paseczki. Majeranek opłucz, osusz, oderwij listki, trochę odłóż do dekoracji, resztę posiekaj. Ziemniaki obierz, gotuj 20 minut w osolonej wodzie.
Rozgrzej łyżkę oleju, zrumień na nim kostki boczku i cebulę. Dodaj kapustę oraz posiekany majeranek. Chwilę podsmaż. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw do wystudzenia.
Szynkę opłucz, osusz, rozbij. Mięso posyp solą i pieprzem. Rozłóż na nim kapuściany farsz. Kotlety złóż na pół. Oprósz mąką. Panieruj w roztrzepanych jajkach i okruszkach.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż kotlety. Smaż je na złoty kolor przez 6-8 minut. Miękkie ziemniaki odcedź, osącz, utrzyj z mlekiem i masłem. Przypraw gałką muszkatołowa. Paseczki boczku zrumień na pozostałym oleju.
Kotlety oraz piure ziemniaczane wyłóż na talerze. Posyp zrumienionymi paseczkami boczku. Przed podaniem danie udekoruj odłożonym majerankiem.
ok. 40 minut. 1 porcja 910 kcalŹródło: Tina