Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kaszy jaglanej i brokuła

Kotlety z kaszy jaglanej i brokuła

Autor:

Przepisów i artykułów: 304 Ocena: 4122

Dodano:

Odsłon: 7174

po świątecznych obżarstwach pora na potrawy lekkie, ostatnio stałam się fanką takich własnie dań

Składniki

  • brokuł 1/2 szt
  • kasza jaglana 1/2 szkl
  • Jajko
  • bułka tarta
  • czosnek
  • olej
  • sól, pieprz, ziarenka smaku
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. kaszę jaglaną przepłukać gorącą wodą, potem zimną i znów gorącą i zimną, wsypać do garnka, zalać gorącą wodą, gotować na małym ogniu, w miarę potrzeby dolewać płynu, dodać ziarenka smaku (można oczywiście do gotowania użyć rosołu), kasza ma być miękka ale sypka, wystudzić,
    2. brokuła ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, jeszcze gorącego rozdrobnić widelcem,
    3. kaszę wymieszać z brokułem, dodać przeciśnięty czosnek, jajko, doprawić solą i pieprzem ( jeśli masa jest za rzadka dosypać bułki tartej ),
    4. z masy formować kotlety, smażyć na rumiano, podawać z surówką,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń