Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażam sobie obiadu bez kawałka mięsa, więc te kotlety traktuję jak dodatek do niego niż główną część. ;-) Podane z sosem, np. pieczarkowym są jeszcze smaczniejsze. Kasza jaglana to bardzo wartościowe źródło witamin i mikroelementów.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36088
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 187
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 324
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 408
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36088
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 187
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 324
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 408
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy i studzimy. Koperek siekamy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy i doprawiamy do smaku. I tutaj musimy zdecydować czy dodajemy surowe jajko - jeśli masa jest zbyt mało klejąca, robimy to.
Kotlety smażymy na rozgrzanej, suchej patelni teflonowej, z dwóch stron, do zarumienienia.