Dania główne Przepis na:
Kotlety z kaszy jęczmiennej

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 52
Dodano: 27.03.2009
Odsłon: 26832
Składniki
- kaszy jęczmiennej, 1 szklanka
- jajko, 1
- wątróbki drobiowej, 20 dkg
- majeranek, 1 cebula
- sól
- pieprz
- Bułka tarta
- olej do smażenia
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Kaszę wsypać do garnka, zalać 3 szklankami zimnej wody. Od momentu gdy zawrze, gotować około 40 minut pod przykryciem.
-
Wątróbkę oczyścić, opłukać, osuszyć. Usmażyć na gorącym oleju. Zdjąć z patelni. Na pozostałym oleju podsmażyć cebulę.
-
Wątróbkę, cebulę i kaszę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Do masy wbić jajko, przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić.
-
Z masy formować małe kotleciki. Panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z surówkami.
Komentarze do przepisu (2)

ola100 05 listopada 2013Zgłoś do usunięcia
ja bym dodala pieczarki utarte na tarelku i lekko przesmazone tez by byly pyszne z cebulka jaki aromat mniam!0 Kto głosował? | Odpowiedz

m_isia1 27 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
wyglądają apetycznie:)0 Kto głosował? | Odpowiedz