Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z szynką i wonną szałwią"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 86
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 86
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Składniki
Zielony groszek ugotuj do miękkości w posolonej wodzie. Odcedź, osącz na sitku. Ogórek umyj, potnij wzdłuż w cienkie plasterki. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, strąk opłucz, pokrój w paseczki. Szalotkę obierz, posiekaj. Wszystkie warzywa przełóż do salaterki.
Ocet winny wymieszaj z solą, pieprzem i cukrem. Dolej 3 łyżki oleju. Ubij na jednolity sos. Polej nim sałatkę. Przemieszaj i odstaw w chłodne miejsce, aby wszystkie smaki się połączyły. W tym czasie kotlety opłucz, osusz, lekko rozbij. Mięso oprósz solą i pieprzem. Na każdym płacie schabu połóż plasterek szynki oraz po kilka listków szałwii.
Kotlety złóż na pół, zepnij wykałaczkami. Rozgrzej resztę oleju. Włóż mięso. Smaż je po 3–4 minuty z każdej strony. Kotlety podawaj z dodatkiem przygotowanej sałatki i np. smażonych ziemniaków.Źródło: Naj