Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem

Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 700

Dodano:

Odsłon: 817

Kotlety schabowe nadziewane warzywami i jajkiem to świetny sposób na smaczne mięso w nowej odsłonie.

Składniki

  • 2 kotlety schabowe
  • 1/4 pora
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 1 boczniak
  • 2 małe jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki mąki
  • płatki kukurydziane
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany por, paprykę i boczniaki. Wlać jajko, oprószyć solą i pieprzem, zamieszać, usmażyć, ostudzić.

  2. Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Na płaty mięsa włożyć porcję nadzienia.

  3. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami.

  4. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych.

  5. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń