Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z wędzonej makreli

Przepis dnia 2019-03-08
Kotlety z wędzonej makreli

Autor:

Przepisów i artykułów: 547 Ocena: 9615

Dodano:

Odsłon: 3763

Wyjątkowo delikatne, mięciutkie i pyszne. Gorąco polecam.

Składniki

  • wędzona makrela 1 ( 150 g obranej )
  • ugotowane ziemniaki 100 g
  • tymianek
  • natka pietruszki
  • czosnek granulowany szczypta
  • pieprz czarny
  • sól do smaku
  • cały czerwony pieprz łyżka
  • 1 jajko
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 6 KOTLETÓW.
    Ziemniaki ugotowane w osolonym wrzątku, potłuc.
    Mięso makreli oddzielić od skóry, wybrać ości.
    Do ziemniaków dodać lekko rozdrobnioną makrelę, jajko, natkę pietruszki, przyprawy i całość delikatnie wymieszać.
    Z tak przygotowanej masy formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i krótko smażyć na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 03 marca Bardzo mi sie ten przepis spodobal! na pewno wyprobuje!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 marca Świetny pomysł, takie dwa w jednym :) Uwielbiam ryby, a makrela to praktycznie co tydzień jest na śniadanie, czy kolację. Trzeba będzie zrobić takie kotlety, mniam :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń