Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety ze szpinakiem"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 770
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 770
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Ryż ugotuj w 3/4 litra osolonej wody i odlej. Przełóż do miski, po czym wymieszaj z jajkami, bułką, tartą, rozkruszoną bryndzą i posiekanymi listkami bazylii. Dopraw masę pieprzem oraz chili i odstaw na 20 minut.
Szpinak przebierz i zblanszuj lub obgotuj chwilę w osolonej wodzie. Po odsączeniu podsmaż go na maśle z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku.
Dodaj warzywa do masy ryżowej, wymieszaj i uformuj kotlety. Obtocz je w bułce tartej, a następnie usmaż na złoto na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Danie podawaj z pomidorami.Źródło: Kurier TV