Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety ziemniaczane z ementalerem"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Ugotowane ziemniaki mielimy z posiekaną i podduszoną na łyżce masła cebulą. Studzimy. Dodajemy jajka, sól, pieprz, starty ser ementaler, dwie łyżki tartej bułki, mieszamy. Na końcu wsypujemy mąkę pszenną i ziemniaczaną i wyrabiamy ciasto.
Ciasto dzielimy na jednakowej wielkości porcje. Formujemy podłużne kotlety, które panierujemy w pozostałej tartej bułce zmieszanej ze zmielonymi orzechami włoskimi.
Kotlety smażymy obustronnie na średnio rozgrzanym oleju. Podajemy z surówkami, sosami, posypane świeżymi ziołami.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 1,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 346 kcal Białko 27 g/Tłuszcz 25 g/Węglowodany 77 gŹródło: Rewia