Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety ziemniaczane z paprykowym sosem

Przepis dnia 2017-10-19
Kotlety ziemniaczane z paprykowym sosem

Autor: Pobitegarybarbary

Przepisów i artykułów: 174 Ocena: 1424

Dodano: 12.10.2017

Odsłon: 6143

Idealna propozycja na bezmięsny obiad. Ciekawy sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały z obiadu.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki dokładnie pognieć, lub przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z jajkami, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodawaj mąkę. Zagnieć ciasto. Wałkuj je na grubość ok. 0,5 cm. Za pomocą szklanki wykrawaj koła. Placki smaż z obydwu stron na złoty kolor. Papryki pokój w cienkie paski, cebulę pokrój w piórka. Podsmaż do czasu aż cebula się zeszkli a papryka zmięknie. Dodaj przecier. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Duś przez kwadrans. Placuszki podawaj z przygotowanym sosem paprykowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 października Proste w wykonaniu, a jakie pyszne. Jeszcze z dodatkiem papryki, to już mi wystarczy na cały dzień :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń