Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami i żółtym sercem

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami i żółtym sercem

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 87

Dodano:

Odsłon: 3043

Pyszne i sycące kotleciki

Składniki

  • Ziemniaki (ilość uzależniona od ilości osób)
  • Pieczarki, cebula, olej/masło (j.w)
  • Tarty żółty ser (j.w)
  • surowe jajko, bułka tarta, olej do smażenia
  • śmietana, ketchup, ulubiony sos - jako składniki dodatkowe - co kto lubi, ale same też pyszne
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, gotujemy z odrobiną soli. Gdy się ugotują przeciskamy przez praskę, na gładką masę.

    Pieczarki i cebulę kroimy na drobno i smażymy ok 10 minut.

  2. Przeciśnięte ziemniaki łączymy razem z usmażonymi pieczarkami, żółtym tartym serem, pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy, by powstała nam jednolita masa.

    Formujemy kotlety, obtaczamy w jajku i tartej bułce i smażymy z dwóch strona na rumiany kolor.

    Takie kotlety możemy podawać, ze śmietaną, lub ulubionym sosem. Doskonale smakują też z kiszonym ogórkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń