Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na piątkowy bezmięsny obiad.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 146
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1527
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 146
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1527
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz i przeciśnij przez praskę lub dokładnie ugnieć tłuczkiem do ziemniaków. Dodaj jajko i mąkę. Zagnieć ciasto. Cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij na maśle. Połącz z twarogiem. Wbij jajko. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Z masy ziemniaczanej odrywaj po kawałku ciasta. Formuj koło (jak przy pierogach), nałóż farsz i przykryj drugim kołem. Zlep dokładnie brzegi. Placki obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Można też polać kwaśną śmietaną.