Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poprostu rewelacyjne i łatwe do zrobienia ! :)
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 246
Polecam.
Odsłon: 732
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36243
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 246
Polecam.
Odsłon: 732
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36243
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 405
Składniki
Ugotowane ziemniaki zemleć razem z cebulką.Dodać jajka, sól, pieprz,wymieszać masę.Dodać mąkę i zagnieść.Uformowac wałek, wyłożyć na stolnicę.Podzielić ciasto na 10 jednakowej wielkości kawałków. Uformować podłużne kotlety,obtaczać w bułce.Smażyć na niezbyt mocno rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki i cebulę drobno pokroić, podsmażyć, dodać mąkę,rozprowadzić zimnym wywarem lub wodą, wymieszać ze śmietaną,kilka minut gotować razem.Sos przyprawić solą i pieprzem.Na koniec dodać natkę pietruszki. Gorące kotlety podawać polane sosem. Idealne danie, gdy np. zostaje ziemniaków z poprzedniego dnia,a wracamy późno z pracy:)