Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krajanka o smaku truskawkowym"
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 98
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 185
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1485
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 98
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 185
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1485
Składniki
Umyte jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubij, połącz z żółtkami. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Piecz 30 min w 175 st. Wystudź. Biszkopt rozetnij.
Truskawki rozmroź. Galaretkę rozpuść w 1/3 szkl. wrzątku. 1 op. śmietany ubij wg przepisu. Połącz z galaretką. Rozsmaruj na spodnim placku. Na piance rozłóż 1/2 truskawek, lekko je wciśnij.
Przykryj drugim plackiem. Ubij 2. op. śmietany. Rozsmaruj na cieście. Rozłóż pozostałe truskawki. Schłodź. Udekoruj syropem i wiórkami.Źródło: Tina