Do góry

Desery Przepis na:

krajanki

krajanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 23

Dodano:

Odsłon: 1807

mieciutkie,pyszniutkie

Składniki

  • maka, 5 szklanek
  • jajka, 2
  • margaryna, 2
  • cukier, 3 lyzki
  • drozdze, 100g
  • zoltko, do smarowania
  • Mak z bakaliami, opakowanie
  • gesta smietana, 1 szklanka
  • miod, kilka lyzek
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagniatamy ciasto;margaryne siekamy z maka,dodajemy jajka i drozdze wymieszane ze smietana i cukrem.Wstawiamy do lodowki na 30 min.

  2. Ciasto walkujemy na cienki placek i rozsmarowujemy mak.Zwijamy w rulon a nastepnie kroimy(3 cm).Smarujemy zoltkiem,roztrzepanym.

  3. Ukladamy na blasze dosc luzno,bo urosna.Pieczemy w temp.170 stopni ok.30 min. Wkladamy do miski i gorace polewamy roztopionym miodem.Przykrywamy miske i odstawiamy zeby ostygly.SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wioluska34 10 grudnia 2010 ups,przepraszam,jesli chodzi o margaryne to 2 kostki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioluska34 10 grudnia 2010 obrazkow nie moge wstawic bo mam cos z laptopem,ale jak bedzie nowy to wstawie,pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zojkalir 09 grudnia 2010 ........i co z tą margaryną ?????.....:)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nana 09 grudnia 2010 Ile margaryny 2 lyzki czy dwie kostki.......a przepis bardzo ciekawy... tylko zauwazylam ze bardziej budza zainteresowanie , przepisy ze zdjeciami ... obrazki,obrazki......

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń