Do góry

Desery Przepis na:

Krajanki z makiem

Krajanki z makiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 988

Bardzo dobre są z miodem

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę posiekać z mąką, dodać jajka i drożdże wymieszane ze śmietaną i cukrem.

  2. Wstawiamy na pół godziny do lodówki. Po czym rozwałkowujemy na cienki placek i smarujemy makiem.

  3. Zwijamy cisato w rulon i kroimy na kawałki ok.2-3 cm.

  4. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Układamy dość luźno na blasze i pieczemy ok. 30 min w temp.170 stopni.

  5. Po upieczeniu gorące polewamy roztopionym miodem.

  6. Zamiast maku można też dodać marmoladę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń