Do góry

Desery Przepis na:

Krakersowiec

Krakersowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 41

Dodano:

Odsłon: 1885

Pyszny słodki

Składniki

  • krakersy, 3 paczki
  • krem karpatkowy, 2 opakowania
  • mleko skondensowane słodzone, 1
  • śnieżka, 1
  • kawalek czekolady
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Słodzone mleko skondensowane wstawiamy do garka i gotujemy 2 godziny pilnując aby nie wyparowała woda ( puszka musi być cały czas zatopiona całkowicie w wodzie ).Poczym odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

  2. Na blache wykładamy warstwe krakersów, a na nią przygotowany według przepisu 1 krem karpatkowy, poczym na krem nakładamy kolejną warstwe krakersów.

  3. Na krakersy rozkładamy ostudzone mleko i przykrywamy kolejną warstwą krakersów.

  4. Na krakersy wykładamy kolejny krem karpatkowy i przykrywamy krakersami.

  5. Wierzch dekorujemy ubitą śnieżką i posypujemy startą na drobnych oczkach czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń