Do góry

Dania główne Przepis na:

Krakersy z pastą pasztetową

Krakersy z pastą pasztetową

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Krakersy z pastą pasztetową"

Składniki

  • 30 dag pasztetu drobiowego
  • 16 krakersów
  • 4 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 jajka
  • po pół strąka żółtej i czerwonej papryki
  • 2 łyżki kaparów
  • kilka gałązek koperku
  • pomidor
  • cebula
  • pieprz
  • oliwa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, pokrój w kost- kę. Cebulę obierz, posiekaj. Koperek posiekaj. Kapary drobno pokrój. Papryki oczyść, pokrój w paski.

  2. Pasztet wymieszaj z musztardą. Dodaj łyżkę oliwy, jajka, cebulę, koperek, kapary i papryki, wymieszaj. Przypraw do smaku pieprzem.

  3. Krakersy układaj po cztery, jeden na drugim, przekładając je masą pasztetową. Resztę masy przełóż do szprycy, wyciśnij dekoracyjne rozetki na wierzch krakersowych wieżyczek. Udekoruj kaparami, pomidorem, koperkiem, papryką i sałatą.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń