Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cebulowe krążki panierowane
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 94
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 178
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 457
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 266
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 94
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 178
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 457
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 266
Składniki
1. CEBULA: Obierasz cebule i ścinasz końcówki z niej
2. tniesz je w takie paski (patrz obraz). odległości 05-1cm max.
3. Zdejmujesz z niej mniejsze warstwy
4. Kładziesz wszystkie warstwy obok Miski
5. CIASTO: dodajesz mąkę, proszek do pieczenia, jajko, mleko i sól do jednej misy
6. Mieszasz wszytko na gładką konsystencje
7. do innej misy (lub głębokiego talerza) wsypujesz bułkę tartą.
8. CAŁOŚĆ: warstwy cebulki zamaczamy w cieście, a później panierujemy je bułką tartą
9. Gdy będziemy zamaczali warstwy to rozgrzewamy olej do smażenia na patelni lub innym naczyniu
10. po usmażeniu wszystkich warstw to wsadzamy je do misy i podziwiamy jego smak
11. Smacznego ;)