Do góry

Desery Przepis na:

KRĄŻKI - ŚMIETANOWIEC

KRĄŻKI - ŚMIETANOWIEC

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 17680

Dodano: 06.04.2010

Odsłon: 23277

PYCHOTKA

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto możemy upiec nawet 2 tygodnie wcześniej. Z podanych składników zagnieśc ciasto podzielic na ok. 15 części. Każdą częśc rozwałkowac cienko i upiec krążki (na złoto), w prodiżu lub w tortownicy wyłożonych papierem do pieczenia (w temp. 180 stopni). Wystudzic. Z tej porcji wychodzą dwa wysokie torciki lub trzy niskie (w/g uznania).

  2. MASA: Śmietanę wymieszac z kako. Każdy krążek ciasta smarowac śmietaną, posypac cukrem pudrem i przykryc następnym krążkiem (przycisnąc), by utworzył się torcik. Podawac następnego dnia. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń