Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krążki z migdałem"
...ale pyszny.
Odsłon: 745
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 647
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 387
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 195
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5158
...ale pyszny.
Odsłon: 745
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 647
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 387
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 195
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5158
Składniki
Masło stop, wystudź. Posiekane migdały zrumień na suchej patelni, przesyp na talerzyk i pozostaw tak, aż wystygną. Mąkę wraz z cukrem wsyp do miski. Dodaj zrumienione migdały, masło, jajko oraz oliwę. Szybko zagnieć ciasto. Schładzaj je przez noc.
Następnego dnia do ciasta dodaj proszek do pieczenia wymieszany z odrobiną letniej wody. Jeszcze raz dokładnie wyrób.
Blachy wyłóż papierem do pieczenia. Odrywaj kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, formuj z nich kuleczki, układaj w dużych odstępach na blachach. W każde wciśnij cały migdał. Piecz po ok. 25 minut w temp. 170 st.Źródło: Tina