Do góry

Desery Przepis na:

Krem bananowy z jogurtem i miętą

Krem bananowy z jogurtem i miętą

Autor: rosse

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4491

Dodano: 05.07.2012

Odsłon: 9921

Orzeźwiający,kremowy deser na letni podwieczorek:)źródło:Pascal

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obierz limonkę ze skórki skrobaczką do warzyw.Odkrojone kawałki drobno posiekaj.Zalej w rondelku zimną wodę i zagotuj limonkę.

  2. Obierz banany i pokrój je ukośnie w plasterki.Skrop obficie sokiem z połowy cytryny,żeby nie ściemniały.

  3. Wymieszaj jogurt z miodem.

  4. Odcedź skórki z limonki z wody.

  5. Umyj miętę i posiekaj listki.Dodaj limonki i miętę do jogurtu.

  6. Dopraw całość cynamonem.Następnie wymieszaj z bananami i wiórkami kokosowymi.

  7. Wstaw krem do lodówki.Podawaj dobrze schłodzony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 05 lipca 2012 Jeszcze nie próbowałam , ale znając twoje przepisy wiem ,ze pyszne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń