Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem brokułowy z jajkiem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 841
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 124
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9249
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 841
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 124
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9249
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i cebulę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Przesmażyć na rozgrzanym maśle, zalać litrem wody, przyprawić solą i pieprzem, gotować ok. 25 minut.
Po tym czasie dodać rozdrobnione brokuły i gotować do miękkości
(odłożyć kilka do dekoracji). Zupę przetrzeć przez sito lub zmiksować. Jeszcze raz zagotować, dodać śmietanę, raz jeszcze doprawić do smaku. Jajka obrać, posiekać drobno.
Zupę rozlać na porcje. Każdą posypać posiekanymi jajkami i udekorować odłożonymi różyczkami brokułów.Źródło: Twoje Imperium