Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy i smaczny krem, idealny na kanapki.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 814
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 814
Składniki
Wrzątkiem zalewamy rodzynki i moczymy w nim. Orzechy zalewamy letnią przegotowaną wodą. Obie rzeczy wykonujemy ok godziny wcześniej, aby namiękły i były łatwiejsze to zmiksowania.
Następnie odcedzamy rodzynki i orzechy, wrzucamy do melaksera/blendera zależy od mocy.
Dorzucamy kakao, olej (jeśli kokosowy to rozpuszczony) i wodę. Wszystko miksujemy do połączenia składników i mamy gotowy krem na kanapki czy do naleśników