Do góry

Desery Przepis na:

Krem do tortów z mascarpone i bitej śmietany

Krem do tortów z mascarpone i bitej śmietany

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 746

Dodano:

Odsłon: 4501

Jest to przepis, z którego najczęściej korzystam przekładając torty. Krem jest wyśmienity, prosty i szybki do przygotowania. Jest stabilny, pozwala się kroić i jednocześnie ma puszystą konsystencję. To najlepszy krem jaki znam. Polecam!

Składniki

  • 500 ml śmietanki kremówki 30 %
  • 500 g serka mascarpone
  • 1 laska wanilii
  • 3 łyżki cukru pudru
> 6 os. 15 min łatwe drogie

Przygotowanie

  1. Śmietanę i serek przekładamy do dużej miski. Dodajemy ziarenka wyciągnięte z rozkrojonej laski wanilii oraz cukier puder przesiany przez sitko. Całość miksujemy mikserem. Krem jest gotowy w chwili, gdy wszystkie składniki się połączą, a jego konsystencja zgęstnieje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń