Do góry

Zupy Przepis na:

Krem dyniowo-cukiniowy

Krem dyniowo-cukiniowy

Autor: pelen_brzuszek

Przepisów i artykułów: 99 Ocena: 1014

Dodano: 20.09.2017

Odsłon: 465

Sezon na dynię trwa w najlepsze, dlatego pewnie krem z dyni gości w wielu domach. u mnie również, tylko z tą różnicą, że urozmaicony cukinią.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Dynię obrać, wykroić miąższ z pestkami i pokroić w kostkę.
    Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
    Cukinię (jeśli nie jest młoda obrać) również pokroić w kostkę.
    Marchewkę obrać i także pokroić w kostkę.

    W garnku na rozgrzanym maśle podsmażyć cebulę, następnie dodać dynię i marchew, zalać wodą i gotować. Po pewnym czasie dodać cukinię, dalej gotować.

    Gdy warzywa są mięknie, całość zmiksować blenderem, doprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową.

    Gotowy krem podać z kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń