Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem grzybowy"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 30
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 30
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Składniki
Suszone grzyby namocz w wodzie i odstaw na noc.
Następnego dnia pokrój je na mniejsze kawałki i wrzuć do rondelka. Zalej je wodą, dorzuć ziele angielskie i liście laurowe. Gotuj pół godziny.
Cebulę posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju.
Do dużego garnka wsyp grzybową mrożonkę, a następnie dodaj obraną i drobno pokrojoną marchew i pietruszkę oraz cebulę.
Do ugotowanej zupy dolej przecedzony wywar z suszonych grzybów wymieszany ze śmietanką. Całość zmiksuj.
Gotowy krem podawaj z ugotowanymi suszonymi grzybkami i łazankami.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax