Do góry

Desery Przepis na:

Krem jaglany z musem i granatem

Krem jaglany z musem i granatem

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 76

Dodano:

Odsłon: 1285

Pyszny i delikatny krem jaglany z musem kiwi.

Składniki

  • mleko 0,5 szkl
  • woda 1 szkl
  • kiwi 1-2 szt
  • granat 1/2 szt
  • cukier waniliowy do smaku
  • biała czekolada 100 g
  • kasza jaglana 0,5 szkl
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować najpierw w wodzie a gdy ta odparuje wlać mleko i gotować aż mleko wsiąknie w kaszę.

  2. Dodać do gorącej kaszy pokruszoną czekoladę i zmiksować całość blenderem na puszysty krem. Kiwi obrać, dodać do smaku cukier waniliowy i również zmiksować na mus blenderem.

  3. Kiwi obrać, dodać do smaku cukier waniliowy i również zmiksować na mus blenderem. Pestki granatu wyjąć z owocu i wyłożyć część pestek na dno pucharków.

  4. Na pestki wyłożyć ostudzony krem jaglany. Na krem wlać mus z kiwi a następnie wyłożyć ponownie pestki granatu. Można od razu podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń