Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 609
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 933
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 609
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 933
Składniki
Kalafior oczyść, podziel na różyczki. Marchewki, cebulę, czosnek i imbir obierz. Marchewki pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek posiekaj, a imbir drobno zetrzyj. Zagotuj bulion.
W garnku rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę i czosnek. Dołóż marchewkę, imbir oraz kalafior. Smaż kilka minut na dużym płomieniu. Następnie zalej gorącym bulionem. Gotuj, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Wyjmij kilka różyczek kalafiora do dekoracji. Resztę warzyw wraz z wywarem zmiksuj. Do zupy dolej śmietanę. Ponownie włóż różyczki kalafiora. Przypraw na pikantnie curry, gałką muszkatołową oraz solą i pieprzem. Gotową zupę udekoruj, np. czerwonym pieprzem i pokrojonymi na kawałki dymkami.Źródło: Naj