Do góry

Desery Przepis na:

Krem kawowy

Krem kawowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 943

Dodano:

Odsłon: 13771

Delikatny, pyszny, krem, na bazie kremówki i serka mascarpone. Bez dodatku żelatyny. Idealny jako deser, przełożenie tortu lub dodatek do mrożonej kawy.

Składniki

  • 250 ml. śmietany kremówki
  • 250 g. serka mascarpone
  • 1/2 szk. cukru pudru
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • łyżka wody
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rozpuszczamy kawę w łyżce gorącej, przegotowanej wody. Odstawiamy do przestygnięcia.

  2. Serek mascarpone, cukier puder oraz rozpuszczoną kawę, umieszczamy w jednym naczyniu.
    Miksujemy, do momentu połączenia się składników.

  3. Do uzyskanej masy wlewamy śmietanę.
    Ponownie miksujemy, aż masa będzie jednolita o kremowej, gęstej konsystencji.

  4. Dla uzyskania ładnie prezentujacego się deseru – nakładamy krem do pucharków, za pomoca rękawa do zdobienia, z końcówką typu : ‘zamknieta gwiazda’.

    Gotowy krem przechowujemy w lodówce!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń