Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem o smaku ciasteczek korzennych to nie tylko smaczne smarowidło do pieczywa, ale nadaje się również do ciast, tortów, deserów, naleśników, a nawet sałatek. Opcjonalnie można również dodać bakalie lub mielone orzechy. Szczególnie niezbędny w okresie świątecznym.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Zmielic bardzo drobno herbatniki.
Podgrzac skondensowane mleko z maslem, pokruszona czekolada, cukrem, miodem i wanilia do momentu, az maslo calkiem sie roztopi. Dodac przyprawy i mielone herbatniki i wszystko dokladnie wymieszac.
Szybko przelac do sloików, ostudzic bez przykrywki i przechowywac szczelnie zamkniete w lodówce. Wyjmowac z lodówki 10 minut przed uzyciem, aby masa zmiekla. W ozdobnych sloiczkach doskonale nadaje sie na prezenty.