Do góry

Dodatki Przepis na:

Krem korzenny/piernikowy

Przepis dnia 2014-12-05
Krem korzenny/piernikowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 528

Dodano:

Odsłon: 3138

Idealny prezent na mikołajki. Krem do naleśników, ciasteczek i kanapek.

Składniki

  • 250 g ciasteczek korzennych
  • 30 g masła
  • 75 g mleka w proszku
  • 200 ml mleka
  • łyżka przyprawy do piernika
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasteczka kruszymy i dodajemy przyprawę do piernika. Mleko, masło i mleko w proszku podgrzewamy. Mieszankę przelewamy do ciasteczek. Wszytko blendujemy. Przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń