Do góry

Dodatki Przepis na:

Krem korzenny - wersja II

Krem korzenny - wersja II

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 528

Dodano:

Odsłon: 671

Idealny prezent na mikołajki. Krem do naleśników, ciasteczek i kanapek.

Składniki

  • 200 g ciasteczek korzennych
  • 30 g - 50 g masła
  • 50 g lub więcej gorzkiej czekolady
  • łyżka przyprawy do piernika
  • od 100 do 200 ml mleka (tak aby ciasteczka zmiękły a blender miał lżejsze miksowanie) - mleko można podgrzać wtedy ciasteczka sz
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasteczka kruszymy na mniejsze części, dodajemy połamaną czekoladę, przyprawę do piernika, mleko i masło - wszystko blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przechowujemy w lodówce.
    Polecam dodanie kliku kawałków posiekanej czekolady. Fajnie chrupie podczas degustacji :) Muszę przyznać, że im dłużej leży w lodówce tym jest lepszy :) Jeśli Wasz krem po wyciągnięciu z lodówki jest za gęsty to wystarczy dolać do niego mleko i wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń