Do góry

Desery Przepis na:

Krem limetkowy

Krem limetkowy

Autor: Pluma

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 63

Dodano: 09.08.2010

Odsłon: 385

Na poprawę samopoczucia - Eterycznie cytrynowy orzeźwiający kawałek nieba na języku:)

Składniki

  • limetka, 3sztuki
  • cukier puder, 8 lyzek
  • biale wino, 8 lyzek
  • twarozek smietankowy, 20 dag
  • smietana kremowka, 20dag
  • mandarynka, 3 sztuki
  • galazki miety, 4 sztuki do dekoracji
  • zelatyna, 2 lyzeczki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obierz 2 limetki, skórkę pokrój w paseczki. wyciśnij sok, połącz ze skorka i cukrem pudrem.

  2. Wino rozcieńcz z 4 łyżkami wody. Wsyp żelatynę, a kiedy napęcznieje- wlej 4 łyżki wrzątku. Wymieszaj i podgrzej nie gotując.

  3. Twaróg utrzyj z sokiem limetkowym i żelatyną. Kiedy masa zacznie gestniec, dodaj ubita kremowke. Szkalneczki napelnij kremem i czastkami mandarynek.

  4. Sparz trzecia limetke, polowe cienko obierz, druga polowe pokroj w plasterki. Deser udekoruj skorka i plasterkami limetki oraz galazkami miety. Smaczności:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń