Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem marchewkowy z imbirem"
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 744
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 834
Polecam.
Odsłon: 578
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 478
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 744
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 834
Polecam.
Odsłon: 578
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 478
Składniki
Obraną, posiekaną cebulę szklimy na rozgrzanym maśle. Dorzucamy obrane, pokrojone w plasterki marchewki i pietruszkę, gotujemy 15 minut pod przykryciem.
Do jarzyn dajemy starty korzeń imbiru i bulion. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień do minimum, dusimy pod przykryciem 30-35 minut, aż warzywa będą miękkie.
Zupę zdejmujemy z ognia, miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec łączymy ze śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem. Rozlaną do miseczek zupę krem można podać z cząsteczkami obranej pomarańczy lub mandarynki.
Czas przygotowania: 70 minut. Cena jednej porcji: około 2,10 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji: 138 kcal. Białko: 1,2 g/ Tłuszcz: 8 g/Węglowodany: 15 g.Źródło: Rewia