Do góry

Zupy Przepis na:

Krem paprykowo-pomidorowy.

Krem paprykowo-pomidorowy.

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 316 Ocena: 4581

Dodano: 18.08.2017

Odsłon: 411

Syty i bardzo smaczny krem :)

Składniki

  • czerwone papryczki 6 szt.
  • pomidory około 60dkg
  • koperek pęczek
  • cebula 2 szt
  • czosnek 4 ząbki
  • bazylia 2 łyżeczki
  • czosnek suszony 1 łyżeczka
  • śmietana 18 % kopiata łyżka
  • pieprz
  • weka na grzanki
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sól do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Oliwę rozgrzać na patelni,wrzucić pokrojone papryczki,cebulę i czosnek,podsmażać.

    Pomidory obrać ze skórki pokroić i dodać do papryczek i dalej podsmażać.

    Przełożyć do garnka,zblendować,dodać około 700ml wody,jeśli krem jest za gęsty dolać więcej.
    Zagotować dodając przyprawy.

    Śmietanę zahartować gorącym kremem dodać do całości oraz posiekany koperek.
    Zagotować i doprawić do smaku.

    Osobno pokroić wekę w kostkę i na maśle usmażyć grzanki.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń